Energia – Woda – Środowisko
Pod tym tytułem odbyła się piata już konferencja dla gestorów branży spożywczej. Uczestnicy konferencji spotkali się w Hotelu Mercury Mrongovia Resort &Spa w Mrągowie, w dniach 26 – 27 marca.
W konferencji, oprócz przedstawicieli gospodarza i partnerów, udział wzięli:
- Mirosław Krzemiński – Dziekan Wydziału Nauk o Środowisku UWM
- Bogdan Meina – Warmińsko – Mazurski Wojewódzki Inspektor Ochrony Środowiska
- Antoni Karaś – Starosta Mrągowski
- oraz pracownicy Wydziału Środowiska, Leśnictwa i Rolnictwa Starostwa Powiatowego w Mrągowie.
Program konferencji obejmował cztery panele tematyczne:
- Zarządzanie energią i mediami w zakładzie produkcyjnym. Nowe trendy i technologie.
- Gospodarko wodno – ściekowa w nowoczesnym zakładzie przemysłu spożywczego.
- Nowoczesne technologie w służbie obniżania kosztów produkcji.
- Nowoczesne technologie w służbie obniżania kosztów produkcji. Finansowanie inwestycji z zakresu ochrony środowiska.
Konferencję zakończyło zwiedzanie zakładu produkcyjnego i oczyszczalni ścieków Zakładu Mleczarskiego Mlekpol w Mrągowie.
Galeria
Na zdjęciu od lewej - Pan Marcin Piwowarczyk - dyrektor zakładu mleczarskiego MLEKPOL w Mrągowie, Pan Antoni Karaś - Starosta Mrągowski, Pan Tadeusz Szczęsny - prezes zarządu Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego w Mrągowie
Otwarcie konferencji przez współorganizatorów
Organizatorzy i sponsorzy konferencji
Na zdjęciu od lewej - Pan Marcin Piwowarczyk i Pan Antoni Karaś
Uczestnicy konferencji
Uczestnicy konferencji
Uczestnicy konferencji
Uczestnicy konferencji
Stoiska z prezentacjami firm współpracujących z zakładami przetwórstwa mleczarskiego
Stoiska z prezentacjami firm współpracujących z zakładami przetwórstwa mleczarskiego
Stoiska z prezentacjami firm współpracujących z zakładami przetwórstwa mleczarskiego